BLOGG

Osynlig tandställning

Ung man med osynlig tandställning


Två efterfrågade alternativ är tandställning på insidan och aligners. 

Vilken är skillnaden ?

I det här inlägget kommer vi att gå igenom skillnaderna mellan tandställning på insidan och aligners och hjälpa dig att hitta rätt val för dina behov. Här är en närmare titt på de två alternativen.

Tandställning på insidan

Tandställning på insidan, också känd som lingual tandställning, används för att korrigera tandställningsproblem genom att fästa tandställningen på baksidan av tänderna istället för på utsidan. En av fördelarna med lingual tandställning är att de är osynliga för andra människor och regleringen sker oberoende av din egen insats, vilket gör den till ett populärt alternativ för vuxna som inte vill ha synliga tandställningar. En annan fördel med lingual tandställning är att de kan användas för att korrigera en mängd olika tandställningsproblem, inklusive överbett, underbett och trånga tänder. Nackdelarna med lingual tandställning är att det kan ta längre tid att vänja sig vid dem och att de är dyrare än traditionella tandställningar.

Genomskinliga skenor

Aligners är ett annat alternativ för att korrigera tandställningsproblem. Aligners är gjorda av genomskinlig plast och placeras över tänderna. De är avtagbara och byts vanligen ut varje vecka för att gradvis justera tandställningen. En av fördelarna med aligners är att de är mycket osynliga och kan tas bort när du äter eller borstar tänderna. De är också bekvämare att bära än traditionella tandställningar eftersom de inte har några trådar eller metallfästen som kan orsaka obehag eller skav i munnen. Nackdelen med aligners är att användaren behöver vara väldigt disciplinerad och de kanske inte fungerar lika bra för allvarliga tandställningsproblem och kan också vara dyrare än traditionella tandställningar.

Vilken tandställning ska jag välja?

Så vilken tandställning passar bäst? Det beror på dina personliga behov, preferenser och hur disciplinerad du kan vara. Om du vill ha en diskret lösning, som sköter sig själv och har ett allvarligt tandställningsproblem, kan lingual tandställning vara det bästa alternativet. Om du vill ha en bekvämare tandställning som är enkel att använda och du har ett mildare tandställningsproblem, kan aligners vara det bästa alternativet. Aligners kräver mycket disciplin då kan de vara en utmaning för dig med en aktiv livsstil. 

Vill du veta mer?

Vår specialisttandläkare, Anna Hajati har reglerat Stockholmarnas tänder i över 20 år. Vårt team med specialist kompetens i ortodonti erbjuder ett brett utbud av tekniker och hjälper dig att ta fram den bästa lösningen för dina individuella förutsättningar och behov. Vi kommer att vara med dig varje steg på vägen för att säkerställa att din behandling är så bekväm och effektiv som möjligt. För att veta mer är du välkommen att kontakta oss här.

________________________________________
Gå direkt till online konsultation här.
________________________________________

Innehållet på den här bloggen är inte avsett att ersätta professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Sök alltid råd från kvalificerade vårdgivare med frågor du kan ha angående medicinska tillstånd.


Aligners online