BLOGG

Kom ihåg dina aligners i julFyra råd om aligners inför jul- och nyår

Aligners är ett populärt sätt att förbättra ditt leende samtidigt som du kan njuta av att vara ledig och umgås med släkt och vänner.

 

DÄRFÖR SKA DU FÖLJA VÅRA TIPS? 

Skenorna är avtagbara och nästan osynliga till sin karaktär därför utgör de inget hinder för alla festligheter. Men låt inte alla fina stunder få dig att tappa fokuset på tandregleringen så din behandling blir försenad! Det är viktigt att du vidtar dessa enkla men viktiga åtgärder för att se till att ditt nya leende fortsätter att utvecklas in på det nya året. Här är fyra praktiska tips som hjälper dig att hålla din aligner behandling igång samtidigt som du njuter av ledigheten!  

Ägna tid åt tandborstning och tandtråd

Mellan alla måsten kan ledigheten vara hektisk. Det betyder inte att du kan hoppa över munhygienen! Se till att du tar tiden att borsta tänderna och glöm inte att använda tandtråd eller mellanrums borstar minst en gång om dagen och att hålla skenorna rena. Det kan vara frestande att låta dessa enkla vanor glida under julstressen, men de är ditt första försvar mot karies, tandlossning och en rad andra hälsotillstånd. Detta är särskilt viktigt då vi har extra mycket tillgång till all sorts godsaker under den här tiden på året!

 

Bär skenorna 22 timmar om dagen

Dina aligners fungerar bara om du använder dem. Även om du förmodligen kommer att ta ut dem lite oftare än vanligt, kom ihåg att bära dina skenor i minst 22 timmar varje dag. Det konstanta trycket från skenorna är avgörande för att gradvis flytta dina tänder till deras ideala positioner. Om du inte bär dem tillräckligt ofta kan de börja glida ur sin plats, vilket väsentligen kan förlänga tiden och öka kostnaden för din behandling. 

 

Ät eller drick inte med skenorna på

Även om du kan äta eller dricka vad du vill eftersom man kan ta ut aligners kan det kännas krångligt att ta ut dem varje gång. Oavsett om du bara vill ta några klunkar av din favoritdryck eller äta den sista tuggan av sockerkakan, måste du ta bort dina aligners. Mat och dryck kan ha sönder, böja eller förvränga dina skenor. Detta gör inte bara dina aligners obekväma att bära, utan det kan också göra att dina tänder flyttas till fel positioner! Ta alltid ut dina aligners innan du äter eller dricker något annat än vatten.


Ha alltid förvarings asken med dig

Du är mycket mer benägen att ta ut dina aligners när du behöver om du har din förvaringsbox med dig. Din förvarings ask är det säkraste stället att förvara dina skenor när du inte har dem på dig. Att linda in dina aligners i en servett eller lägga ifrån sig dem någonstans kan verka bekvämt för tillfället, men kan lätt glömmas eller kastas. De kan till och med bli en leksak förhusdjur eller barn!

 


Aligners är ett enkelt och bekvämt sätt att reglera dina tänder samtidigt som du njuter fullt ut av ledigheten. Ha dessa enkla tips i åtanke för att  så regleringen kan löpa på!

 

Om kliniken

Ortodontiakademin är stolta över att kunna hjälpa Stockholmarna och patienter från övriga landet uppnå de vackra och friska leenden de förtjänar. Vårt team av specialistutbildade ortodontister erbjuder ett brett utbud av behandlingar för alla typer av tandställningsfel. Vi kommer att vara med dig varje steg på vägen under din Aligner-behandling för att säkerställa att din behandling är så bekväm, effektiv och kostnadseffektiv som möjligt. För mer information kan du nå oss online eller på telefon 0046 8 562 378 50.

Direktlänk till online konsultationen

 


Innehållet på den här bloggen är inte avsett att ersätta professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Sök alltid råd från kvalificerade vårdgivare med frågor du kan ha angående medicinska tillstånd.Tillsammans mot mobbing