BLOGG

Tandreglering på distansOrtodontiAkademin tecknar avtal med KW Hambakliinik i Tallin.

Anna Hajati om projektet: Tillsammans med teamet i Estland utför vi nu tandreglering på distans. Det har alltid varit och kommer fortsättningsvis att vara specialisttandläkarens roll att ställa diagnos, planera, prediktera, risk- och prognosbedömma samt övervaka behandlingarna. Det fysiska mötet kan aldrig att uteslutas helt däremot kan väldigt mycket utföras och övervakas digitalt tex bracketplacering och behandlingsprogress. Estländarna är progressiva och har en väl utvecklad IT infrastruktur, och därför var det självklart att tacka ja när vi fick frågan. Idag är marknaden global och det är tekniken som möjliggör detta. Vi har verktygen och Estländarna är nyfikna, ambitiösa och har visioner.

Digitaliseringen möjliggör ett team som är geografisk oberoende. Men det krävs mycket utbildning, nya kompetenser och en väl fungerande organisation. När man väl tagit sig över den tröskeln finns stora möjligheter att möta en ökande efterfrågan på tandreglering.

Marek Vink, delägare i KW Hambakliinik, om projektet: det är viktigt att kunna tänka nytt och vi tror att Anna Hajati med team blir ett bra komplement i vår strävan att kunna erbjuda en bättre tandvård. SureSmile advanced